Skip to main content

Tesla: Έκτη μείωση τιμών στις ΗΠΑ, με το βλέμμα στα αποτελέσματα α’ τριμήνου

REUTERS/Aly Song//File Photo

Θυσιάζει την κερδοφορία, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση.

Η Tesla μείωσε τις τιμές για ορισμένα από τα ηλεκτρικά της οχήματα Model Y και Model 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρώντας σε έκτη μείωση τιμών στις ΗΠΑ φέτος εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επίδραση στα περιθώρια κέρδους της.

Η Tesla, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου την Τετάρτη, μείωσε τις τιμές των οχημάτων «μακράς εμβέλειας» και «απόδοσης» του Model Y κατά 3.000 δολάρια.

Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ έχει μειώσει τις τιμές στις ΗΠΑ του βασικού της Model 3 κατά 11% μέχρι στιγμής φέτος και του βασικού μοντέλου Y κατά 20% – κινήσεις που έρχονται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη αγορά τους, ετοιμάζονται να εισαγάγουν αυστηρότερα πρότυπα που θα περιορίσει τις εκπτώσεις φόρου EV.

Η εταιρεία μείωσε επίσης πρόσφατα τις τιμές στην Ευρώπη, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη καθώς και στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, επεκτείνοντας την εκπτωτική κίνηση που ξεκίνησε στην Κίνα τον Ιανουάριο για να τονώσει τη ζήτηση.

Ωστόσο, η Tesla, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφερε διαδοχική αύξηση 4% στις παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο, πολύ μικρότερη από τη διαδοχική αύξηση 17,8% το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε ακόμη

Ελον Μασκ: Θέλω να φτιάξω την «Τεχνητή Νοημοσύνη της Αλήθειας»