Skip to main content

Στο στόχαστρο της Hindenburg η Block- Πόσα έχασε ο Τζακ Ντόρσεϊ

EPA/Greg Nash / POOL

Μειώθηκε κατά 11% η περιουσία του.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ, συνιδρυτής της εταιρείας πληρωμών Block και του Twitter, είδε την καθαρή αξία της περιουσίας του να πέφτει κατά 526 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πτώση 11%. Έτσι η περιουσία του υποχώρησε στα 4,4 δισ. δολάρια.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του fund Hindenburg Research, που ειδικεύεται στο short selling, αναφέροντας ότι η εταιρεία πληρωμών ήταν το πιο πρόσφατο σορτάρισμά του.  Το fund κατηγόρησε την Block ότι παραπλάνησε τους επενδυτές στην έκθεσή του στις 23 Μαρτίου.

Ο Ντόρσεϊ δεν βρίσκεται στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο στον σχετικό δείκτη του Bloomberg. Στις 22 Μαρτίου βρισκόταν στη θέση 456 με καθαρή περιουσία 5,41 δισ. δολαρίων.

Η Block, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, είναι η μητρική εταιρεία της Square, μιας πλατφόρμας πληρωμών. Διαθέτει επίσης άλλες επιχειρήσεις, όπως το Cash App, μια εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων και την υπηρεσία Afterpay.

Αφού η Block μπήκε στο στόχαστρο της Hindenburg, οι μετοχές της έκαναν βουτιά έως και 22%. Η πτώση της τιμής της μετοχής επηρέασε την περιουσία του Ντόρσεϊ  επειδή το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από το μερίδιο των 3 δισ. δολαρίων που κατέχει στην εταιρεία πληρωμών. Ο Ντόρσεϊ εξακολουθεί επίσης να κατέχει μερίδιο 388 εκατ. δολαρίων στο Twitter.

naftemporiki.gr