Skip to main content

ΗΠΑ: «Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με την SVB», δήλωσε ο Κέβιν Μακ Κάρθι

REUTERS/Jon Cherry

«Η κυβέρνηση και η Fed γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Federal Reserve μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που προέκυψε με την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).

«Ουσιαστικά, έχουν τα εργαλεία για τον χειρισμό της παρούσας κατάσταση», δήλωσε ο Μακάρθι στο πρόγραμμα του Fox News, Sunday Morning Futures.

«Γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και εργάζονται για να προσπαθήσουν να κάνουν κάποια ανακοίνωση πριν από το άνοιγμα των χρηματαγορών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε πως συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) για την προστασία των καταθετών, δηλώνοντας πάντως, ότι δεν εξετάζεται μία μεγάλη οικονομική διάσωση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπήρξαν επενδυτές και ιδιοκτήτες συστημικών μεγάλων τραπεζών που διασώθηκαν οικονομικά… Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν έχουν το νόημα ότι δεν θα το ξανακάνουμε αυτό», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην τηλεοπτική εκπομπή News Sunday Morning του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ