Skip to main content

«Έλον, ξέρεις εάν απολύθηκα;»: Το viral tweet εργαζομένου του Twitter προς τον Μασκ

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

9 ημέρες αφότου οι λογαριασμοί του στο Twitter «πάγωσαν», κανείς δεν μπορούσε να του πει εάν απολύθηκε ή όχι.

Υπάλληλος του Twitter δεν ήταν σίγουρος αν…εργάζεται ακόμη στην εταιρεία. Καθώς επικρατεί απόλυτο αλαλούμ σχετικά με τον τελευταίο γύρο απολύσεων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Halli Thorleifsson, αποφάσισε να απευνθυθεί στο μεγάλο αφεντικό, τον Έλον Μασκ, για να λάβει μία ξεκάθαρη απάντηση. Και το έκανε με ένα tweet.

«Ο επικεφαλής του HR (τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού) δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν είμαι απασχολούμενος ή όχι» του έγραψε.
«Τι δουλειά κάνεις;» τον ρώτησε ο Μασκ. Ακολούθησαν και άλλες ερωτήσεις – απαντήσεις, οι οποίες θύμισαν σε πολλούς χρήστες του Twitter συνέντευξη για δουλειά σε απευθείας μετάδοση.

Ο Thorleifsson είπε στο BBC πως εννέα ημέρες αφότου οι λογαριασμοί του στο Twitter «πάγωσαν», κανείς δεν τον έχει ενημερώσει εάν απολύθηκε ή όχι. Μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Μασκ έλαβε τελικά ένα email, στο οποίο η εταιρεία επιβεβαίωνε ότι έχει απολυθεί.

«Άνοιξα τον υπολογιστή μου την Κυριακή το πρωί και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρι και κλειδωμένη, γεγονός που σήμαινε ότι έχουν κλειδωθεί οι λογαριασμοί μου στο Twitter» εξήγησε στο βρετανικό δίκτυο. «Αφού πέρασαν λίγες ημέρες άρχισαν να αναζητώ αρμοδίους για ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Έλον και του προσωπάρχη για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Έκτοτε ο επικεφαλής του τμήματος HR μου έστειλε δύο email, στα οποία δεν μπορούσε να απαντήσει εάν εξακολουθώ να είναι υπάλληλος του Twitter ή όχι». Το κομφούζιο αυτό των εξόργισε τόσο, που αποφάσισε να απευθυνθεί στον Ελον Μασκ σε ένα μέσο που περνάει πολύ χρόνο.

Η επιλογή αυτή φαίνεται να θύμωσε τον Μασκ, που αντί να απολογηθεί για το χάος, εξαπέλυσε «βέλη» εναντίον του: «Η αλήθεια είναι πως αυτός ο τύπος (που είναι εύπορος) δεν έκανε πραγματική δουλειά, ισχυριζόταν ως δικαιολογία ότι έχει αναπηρία που τον εμποδίζει να γράφει, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε μια χαρά να στείλει μία “καταιγίδα” από tweets. Δεν μπορώ να πω ότι το σέβομαι πολύ αυτό» έγραψε σε ανάρτησή του.

Ο Ισλανδός εργαζόμενος είχε πουλήσει την εταιρεία του Ueno (πρακτορείο δημιουργικού σχεδιασμού) στο Twitter στις αρχές του 2021. Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς προσελήφθη ως υπάλληλος πλήρους απασχόλησης στο Twitter. «Αποφάσισα να την πουλήσω για διάφορους λόγους, αλλά ένας εξ αυτών ήταν πως έχω μυϊκή δυστροφία και το σώμα μου αργά αλλά σταθερά με εγκαταλείπει» είπε μεταξύ άλλων στο BBC. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι ο Μασκ δεν θα τηρήσει συνολικά τη συμφωνία, που έχει υπογραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter αυτή τη στιγμή έχει λίγο περισσότερους από 2.000 εργαζομένους έναντι 7.500 εργαζομένων τον περασμένο Οκτώβριο.

naftemporiki.gr