Skip to main content

Ο Κάνιε Γουέστ «βύθισε» τις μετοχές της Adidas

REUTERS/Shannon Stapleton

H εταιρεία προειδοποίησε ότι μπορεί να μείνει απούλητο το απόθεμα των Yeezy και είδε τη μετοχή της να κάνει βουτιά 11%

Η Adidas θα μπορούσε να χάσει 1,2 δισ. ευρώ σε έσοδα, αν αποτύχει να πουλήσει το υφιστάμενο απόθεμα των προϊόντων Yeezy, που έχει σχεδιάσει ο αμφιλεγόμενος ράπερ, Κάνιε Γουέστ (γνωστός και ως Ye). Η προειδοποίηση ήρθε από τον ίδιο τον γερμανικό κολοσσό αθλητικών ειδών, ο οποίος διέκοψε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο τη συνεργασία του με τον Ye, ύστερα από σειρά αντισημιτικών σχολίων.

REUTERS/Shannon Stapleton

Η εταιρεία ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι εξετάζει τι να κάνει με το αδιάθετο απόθεμα των Yeezy, προσθέτοντας ότι έχει ήδη προβλέψει «σοβαρό δυσμενή αντίκτυπο» από πιθανή μη πώληση των προϊόντων. Το πρωί της Παρασκευής οι traders αντέδρασαν στις ανακοινώσεις αυτές, οδηγώντας τη μετοχή σε πτώση 11%.

Η εταιρεία προβλέπει έκτακτη επιβάρυνση έως και 200 εκατ. ευρώ και στο χειρότερο σενάριό της για το 2023 κάνει λόγο για ζημιές 700 εκατ. ευρώ. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αυτοί τη στιγμή δεν αποδίδουμε όπως θα έπρεπε» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Μπγιορν Γκούλντεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το 2022 τα έσοδα της Adidas αυξήθηκαν μόλις κατά 1%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της μειώθηκαν κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2021, στα 669 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά οικονομικά στοιχεία, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

naftemporiki.gr