Skip to main content

Adidas: Τέλος στη συνεργασία με τον Κάνιε Γουέστ για τα αντισημιτικά του σχόλια

Η Adidas έληξε την Τρίτη τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό και ως Ye, αφού ο μουσικός έκανε μια σειρά από προσβλητικά και αντισημιτικά σχόλια.

Ώρες αργότερα, η Gap και στη συνέχεια η Foot Locker δήλωσαν ότι θα αφαιρούσαν αμέσως τα προϊόντα Yeezy από τα καταστήματά της.

«Η Foot Locker, δεν ανέχεται καμία μορφή αντισημιτισμού ή μίσους και μεροληπτικής συμπεριφοράς. Ενώ παραμένουμε συνεργάτης με την Adidas και διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα από τις συλλογές τους – δεν θα υποστηρίξουμε μελλοντικές συνεργασίες προϊόντων Yeezy», δήλωσε εκπρόσωπος της Foot Locker.

Η Gap έκλεισε επίσης το YeezyGap.com, το οποίο τώρα ανακατευθύνεται στον ιστότοπο Gap.

«Ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και το μίσος σε οποιαδήποτε μορφή είναι αδικαιολόγητα και δεν γίνονται ανεκτά σύμφωνα με τις αξίες μας», δήλωσε η Gap, η οποία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον Ye.

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, γεμάτα από μίσος και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για διαφορετικότητα και συμπερίληψη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε η εταιρεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC