Skip to main content

Ryanair: Σε κερδοφόρα τροχιά- Αναμένει δυναμική ζήτηση το καλοκαίρι

Τα κέρδη μετά από φόρους στο τρίτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο έφτασαν τα 211 εκατ. ευρώ, και ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ των 106 εκατ. ευρώ.

Τα υψηλότερα κέρδη μετά από φόρους για το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου κατέγραψε η Ryanair, σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις για το Πάσχα και το καλοκαίρι τις τελευταίες εβδομάδες είναι «πολύ ισχυρές», και ενισχύθηκαν από τη ζήτηση από την Ασία και το ισχυρό αμερικανικό δολάριο.

Ειδικότερα, τα κέρδη μετά από φόρους στο τρίτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο έφτασαν τα 211 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 96 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Τα κέρδη της ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ των 106 εκατ. ευρώ που είχε επιτύχει το τελευταίο τρίμηνο του 2017, αλλά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της ίδιας, που τοποθετούσαν τα κέρδη μετά από φόρους του γ’ τριμήνου στα 200 εκατ. ευρώ.

Ο αερομεταφορέας αναμένει επίσης ότι ο αριθμός των επιβατών θα φθάσει τα 168 εκατ. αυτό το οικονομικό έτος- πολύ υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 149 εκατ. που είχε επιτευχθεί προτού «χτυπήσει τον κλάδο η πανδημία. Αναμένεται να ανέλθει στα 225 εκατ. μέχρι το 2026.

Η εταιρεία επανέλαβε το εύρος των προοπτικών όσον αφορά τα κέρδη για ολόκληρο το έτος, από 1,325 δισ. ευρώ έως 1,425 δισ. ευρώ.

«Οι κρατήσεις δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Reuters, ο οικονομικός διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρείας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη Neil Sorahan. «Είχαμε κρατήσεις ρεκόρ τη δεύτερη εβδομάδα και την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, πολύ ισχυρή ζήτηση για το Πάσχα και το καλοκαίρι», είπε προσθέτοντας ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» για το εύρος των προοπτικών όσον αφορά τα κέρδη. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν περίπτωση να αυξηθούν οι ναύλοι υπάρχει κατά ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό το ερχόμενο καλοκαίρι.

naftemporiki.gr