Skip to main content

Netflix: 7,66 εκατ. οι νέοι συνδρομητές, πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς

Κατώτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

Άνοδο συνδρομητών πάνω από τις προσδοκίες ανακοίνωσε το Netflix για το δ’ τρίμηνο του 2022, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του.

Οι νέοι συνδρομητές της Netflix ανά τον κόσμο έφτασαν τα 7,66 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 4,5 εκατ. νέων συνδρομητών.

Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 12 σεντ από 1,33 δολάρια στο δ’ τρίμηνο του 2021, κατώτερα της εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για 45 σεντ δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 7,85 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1,9% σε επίπεδο και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. Για το α’ τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε 8,17 δις. δολάρια, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ ο Ριντ Χέιστινγκς αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, που συνίδρυσε πριν από 25 χρόνια. Θα παραμείνει στην θέση του προέδρου, ακολουθώντας το παράδειγμα του Τζεφ Μπέζος της Amazon και του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Όπως είπε, εστιάζει στο να πάει καλά η μετοχή του Netflix.

Η αποχώρηση του Χέιστινγκς  φέρνει τον chief operating officer Γκρεγκ Πίτερς στη θέση του co-CEO, μαζί με τον Τεντ Σαράντος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος προγραμματισμού κατά τη διάρκεια της τεράστιας επενδυτικής περιόδου του Netflix και προήχθη το 2020 σε co-CEO μαζί με τον Χέιστινγκς.

naftemporiki.gr