Skip to main content

Forbes: Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

REUTERS/Adrees Latif

Στα 181,3 δισ. δολάρια η περιουσία του.

Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes που δείχνει πρώτο στην λίστα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό.

Ο πλούτος του Μασκ, που έχει συνδεθεί κυρίως με τη μετοχή της Tesla, συσσωρεύθηκε από την εκρηκτική άνοδο που κατέγραψαν η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία εκτοξεύτηκε περισσότερο από 1.000% σε δύο χρόνια.

Όμως οι μετοχές της Tesla υποχωρούν φέτος σε αξία, εν μέρει λόγω του sell-off που επιταχύνθηκε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ.

Την Δευτέρα έκλεισαν με πτώση 6%, «καίγοντας» 7,4 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μασκ. Έτσι ο δισεκατομμυριούχος έκλεισε την ημέρα με περιουσία αξίας περίπου 181,3 δισ. δολάρια, και 4,9 δισ. δολάρια λιγότερα από τον Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία αξίας περίπου 186,2 δισ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης του Bloomberg, ο οποίος χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικές μεθοδολογίες, εξακολουθεί να κατατάσσει τον Μασκ ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 168 δισ. δολαρίων έναντι 167 δισ. δολαρίων για τον Αρνό.

naftemporiki.gr