Skip to main content

HSBC: Κλείνουν πάνω από 100 καταστήματα στη Βρετανία

Ο όμιλος με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το κλείσιμο 114 υποκαταστημάτων από τον Απρίλιο.

Η HSBC ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κλείσει περισσότερα από 100 από τα υποκαταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος, καθώς η τράπεζα πιέζει περισσότερους πελάτες της να χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές της υπηρεσίες.

Ο όμιλος με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το κλείσιμο 114 υποκαταστημάτων από τον Απρίλιο, μειώνοντας το δίκτυο καταστημάτων του κατά περίπου ένα τέταρτο, σύμφωνα με δήλωση την Τετάρτη. Η τράπεζα θα διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 327 εργαζόμενους στο τέλος της διαδικασίας για να εξυπηρετεί τους 14,9 εκατομμύρια πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων έρχεται καθώς ο αριθμός των τακτικών πελατών που επισκέπτονται ένα φυσικό κατάστημα έχει μειωθεί κατά 65% τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε η τράπεζα. Στην πλειονότητα των καταστημάτων που έκλεισαν, η τράπεζα είπε ότι η χρήση μειώθηκε στο μισό, κάτι που έχει επιταχυνθεί από την πανδημία Covid-19.

Άλλες τράπεζες περιορίζουν επίσης τη φυσική τους παρουσία εγείροντας φόβους μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών για επαρκή πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες. Για να μετριαστεί το γεγονός ότι ορισμένοι πελάτες της HSBC που κρίνονται ευάλωτοι προσφέρονται δωρεάν tablet Samsung για να τους βοηθήσουν να έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες της HSBC, καθώς και να τους παρέχεται προσωπική εκπαίδευση στη χρήση τους.

Πηγή: Bloomberg