Skip to main content

Όταν «έκλαψε» ο Ζάκερμπεργκ – Το βίντεο που ανακοινώνει τις 11.000 απολύσεις

Youtube

«Είμαι ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την καθοδήγησή της και για να αποφασίζω πώς θα εκτελέσουμε τους σχεδιασμούς, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων όπως αυτή».

«Ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχει χρειαστεί να πάρω στα 18 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας. Είναι πιο δύσκολο γιατί έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές σας, αλλά και γιατί χάνουμε ανθρώπους που έχουν δώσει την καρδιά και την ψυχή του σε αυτό το μέρος»

Βίντεο με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να ανακοινώνει τις 11.000 απολύσεις, με φόντο μια άδεια αίθουσα γραφείων, διέρρευσε από υπάλληλο  της εταιρείας που είδε την πόρτα της εξόδου, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της Meta. αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις εξελίξεις, ενώ -παρά τα ενθαρρυντικά λόγια και τις συγκινησιακά φορτισμένες λέξεις που χρησιμοποιεί-έχει ύφος ανέκφραστο και παγωμένο.

Ο Ζάκερμπεργκ έφτιαξε δύο βίντεο, ένα για αυτούς που απολύονται κι ένα για αυτούς που μένουν.

«Είμαι ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την καθοδήγησή της και για να αποφασίζω πώς θα εκτελέσουμε τους σχεδιασμούς, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων όπως αυτή» είπε επίσης ο Ζάκερμπεργκ

Και μερικά λόγια ενθάρρυνσης ακόμη: «Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία μπορεί να έχετε εργαστεί, ο καθένας από εσάς έπαιξε έναν ρόλο συνεισφέροντας  στον τρόπο που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να συνδέονται καθημερινά».

«Καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος και παθιασμένος, και ο καθένας σας έχει παίξει έναν ρόλο στο να γίνει η Meta επιτυχημένη», συνέχισε.

Νωρίτερα, ο CEO ανακοίνωσε τις απολύσεις μέσω email σε αυτούς που ¨φεύγουν” όπου ανέφερε ότι έκανε μειώσεις σε κάθε τομέα της  εταιρείας – η οποία πρόσφατα υπέστη τεράστια απώλεια στην αγοραία αξία  με τις μετοχές να υποχωρούν κατά 70%.

Οι απερχόμενοι εργαζόμενοι, δίνεται πακέτο απόλυσης  αποδοχών 16 εβδομάδων βασικής αμοιβής και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η WSJ η εταιρεία σχεδίαζε να φτάσει τους 500.000 χρήστες της πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας Horizon Worlds μέχρι το τέλος του 2022. Επίσης θα έχουν  κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για έξι μήνες .

naftemporiki.gr