Επενδυτικό ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στους τομείς ενέργειας, φυσικού αερίου, real estate, τροφίμων και τουρισμού
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 21:20
UPD:21:50
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Μετά τη συνάντηση ο δρ Al Jaber τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα εξέφρασε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των ΗΑΕ σε συνάντηση που είχε με τον  υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο δρ. Sultan Ahmed Al Jaber, υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το επενδυτικό ενδιαφέρον αφορά κυρίως τους τομείς  της ενέργειας, του φυσικού αερίου, του real estate, των τροφίμων και του τουρισμού.

Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενδιαφέρον υπάρχει και για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Αναπτυξιακό Ταμείο, για το οποίο ζήτησαν να ωριμάσει η ιδέα και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στη διαχείριση του.

Μετά τη συνάντηση ο δρ Al Jaber τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα για τον τουρισμό όσον αφορά ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες, real estate, και ιδιαίτερα στην ενέργεια και το φυσικό αέριο.

«Φαίνεται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος για επενδύσεις ξεπερνιούνται» τόνισε.

Πάντως, σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και η προστασία των επενδύσεων. Και τα δύο θέματα αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα με διακρατικές συμφωνίες, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει υπογράψει την απόφαση για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ σχετικά με την προστασία των επενδύσεων έχει αποσταλεί προσχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία αναμένεται απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα