Γ. Βρούτσης: Καμία παρέμβαση στα Ταμεία για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 20:32
UPD:21:27
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (δεξιά) συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ (αριστερά).

«Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής των ασφαλιστικών Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

«Ως κυβέρνηση δεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τους στο πλαίσιο του συμφέροντος των φορέα και των ασφαλισμένων του», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, έγινε λόγος για την τεχνοκρατική υποστήριξη που προσφέρει η Task Force σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, με βάση την οργανωτική τεχνογνωσία προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών όπως η ενίσχυση των πολιτικών ανάσχεσης της ανεργίας, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ και η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως η συζήτηση περιστράφηκε στην αναζήτηση δυνατοτήτων τεχνικής βοήθειας και συγκεκριμένων λύσεων για την ανακούφιση των ανέργων και κυρίως των 400 χιλιάδων οικογενειών χωρίς εργαζόμενο μέλος. «Η εκτενής συζήτηση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν, θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στη λύση αυτού του προβλήματος», τόνισε ο υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα