Στ. Σταυρίδης: Οφείλουμε να υποδεχθούμε μεγάλες επενδύσεις

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 09:29

«Οφείλουμε να υποδεχθούμε νέες μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, θέτοντας εμείς τους όρους με βάση περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα», ανέφερε ο Στέλιος Σταυρίδης, που αντικαθιστά τον Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Την αναγκαιότητα προσέλκυσης επενδύσεων υπογράμμισε μιλώντας στο Mega ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, που αντικαθιστά τον Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως είπε, «οφείλουμε να υποδεχθούμε νέες μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, θέτοντας εμείς τους όρους με βάση περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα»

Ο κ. Σταυρίδης εστίασε και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αναφέροντας ότι με την προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων μπορούν να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Παρατήρησε ακόμη ότι αφήνοντας εγκαταστάσεις και κτήρια να ρημάζουν -όπως τα ολυμπιακά ακίνητα- «και να μην κάνουμε κάτι για αυτό, δεν είναι προς όφελός μας».

Ανέφερε επίσης ότι αντιμετωπίζει με ψυχραιμία «απειλές για διώξεις όσων ξεπουλήσουν την περιουσία του δημοσίου».

Ο κ. Σταυρίδης, που μέχρι σήμερα διατελούσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, επεσήμανε τέλος ότι μέχρι να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ, θα προωθήσει το ζήτημα που συνδέεται με την απόφαση να μειωθούν τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ

Σχολιασμένα