ΕΒΕΠ :'Εκκληση για την αποκατάσταση της λειτουργείας του λιμανιού του Πειραιά

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 18:32

Σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία όπου η μεταποίηση μετά βίας προμηθεύεται τις πρώτες ύλες, η αγορά τα εποχικά είδη της εορταστικής περιόδου και οι εξαγωγείς προσβλέπουν στην «δίψα» των ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, αγορών για προϊόντα αποτελεί «επικίνδυνη πολυτέλεια» ο αποκλεισμός του εμπορικού τμήματος του λιμένος Πειραιώς. 

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης: «Η άδικη απώλεια του εργαζόμενου στο λιμάνι μας θλίβει ιδιαίτερα και δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την αξία μιας ανθρώπινης ζωής.

»Δεν πρέπει όμως και δεν μπορεί να γίνει επιτρεπτό, στο όνομα του ατυχήματος, τα αίτια του οποίου διερευνά η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, να αποκλείεται το λιμάνι και οι πύλες του, με πρόσχημα το ατύχημα, για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων».

Το Ε.Β.Ε.Π., προσθέτει ο κ. Κορκίδης, «ήταν και παραμένει υπέρμαχος ενός καλόπιστου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών για την εξεύρεση λύσεων κοινής αποδοχής με βασική προϋπόθεση την διαφύλαξη της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων.

»Ιδιαίτερα τώρα σε συγκυρία όπου ήδη η αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με την έντονο «κυματισμό» της εφοδιαστικής και την εισαγόμενη ανατίμηση σε πρώτες ύλες και αγαθά εξ αιτίας των άνευ προηγουμένου  επιβαρύνσεων στο κόστος των μεταφορών. 

»Καλούμε τους εμπλεκόμενους να αφουγκραστούν την αγωνία της αγοράς και να προχωρήσουν σε ένα καλόπιστο διάλογο για να μην ξανασυμβεί κανένα θανατηφόρο ατύχημα, διατηρώντας παράλληλα το λιμάνι σε λειτουργία, ώστε να αποφευχθεί η ζημία στις εξαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και οι όποιες επιβαρύνσεις στο εισαγωγικό εμπόριο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα