Κ. Μητσοτάκης: Παρά την πανδημία δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις

Ντόναχιου: Το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας από τα καλύτερα στην Ευρώπη
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 14:32
SOOC/Menelaos Myrillas

Με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου,  συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι βέβαιος ότι συζητήσατε με τον υπουργό Οικονομικών την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια. Το σημείο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι μας τοποθετεί στο κατάλληλο σημείο ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την επικείμενη ανάπτυξη που θα έχει επίδραση και στην ελληνική οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός, στην έναρξη της συνάντησης.

«Για εμάς, η πρόκληση δεν είναι απλώς η ανάπτυξη, αλλά μια ανάπτυξη που θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά, μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική σύνθεση, η οποία θα εστιάζει περισσότερο στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην καινοτομία και λιγότερο στην κατανάλωση. Και πιστεύω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός μακροπρόθεσμου κύκλου ανάπτυξης για την οικονομία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Eurogroup για τη στήριξη στην Ελλάδα, αλλά και για τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει, όπως σημείωσε, για την προώθηση ζητημάτων που έχουν ιδιαίτερη σημασία, όπως η τραπεζική ένωση.

Π. Ντόναχιου: Πολύ θετικές και αισόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, αναγνώρισε το εξαιρετικό, όπως είπε, έργο που κάνει ο υπουργός για την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι ο ρόλος της Ελλάδας στο Eurogroup και η φωνή της χώρας σε πάρα πολλές, σημαντικές αποφάσεις χαίρει μεγάλου σεβασμού και αναγνώρισης.

«Μοιράζομαι απολύτως, και εγώ, την αισιοδοξία σας για την ελληνική οικονομία. Βλέποντας την πρόοδο που έχετε σημειώσει μέχρι τώρα και κοιτώντας την ανάπτυξη που θα σημειωθεί εδώ στην Ελλάδα για το τρέχον και για το επόμενο, αυτό αποτελεί σημάδι της ανθεκτικότητας της οικονομίας» τόνισε και προσέθεσε πως «είναι επίσης ένα σημάδι για της αξία όλων των αποφάσεων που η κυβέρνησή σας έχει ήδη λάβει. Και η ανάπτυξη αυτή θα επιταχυνθεί από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRP), το οποίο πιστεύουμε ότι είναι από τα καλύτερα αντίστοιχα σχέδια στην Ευρώπη».

Επίσης είπε ότι, βλέποντας όλη τη δουλειά που έχει γίνει με το «Ελλάδα 2.0», «οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία είναι πολύ θετικές και αισιόδοξες».

«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και για την ευκαιρία να συναντηθούμε. Η συνεργασία που έχουμε στο πλαίσιο του Eurogroup με την κυβέρνησή σας είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πάρα πολύ υψηλών προδιαγραφών. Και προσβλέπω στη συνέχισή της τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κι ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα