Ιαπωνία: Πτώση ρεκόρ του αριθμού των μωρών που γεννήθηκαν πέρυσι

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 23:45
UPD:05/06/2021 11:23
Shutterstock

Πτώση ρεκόρ καταγράφηκε πέρυσι του αριθμού των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς περισσότερα ζευγάρια ανέβαλαν τα σχέδιά τους να παντρευτούν και να ξεκινήσουν να κάνουν οικογένεια εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο αριθμός των γεννήσεων έπεσε πέρυσι σε 840.832 το 2020, δηλαδή μειώθηκε κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1899 που άρχισε η τήρηση αρχείων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έπληξε τα ποσοστά των γεννήσεων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, παρά τις πρώτες εικασίες ότι τα lockdown για την αναχαίτιση της πανδημίας του Covid-19 μπορεί να οδηγούσαν σε μια έκρηξη παγκοσμίως των γεννήσεων.

Ο αριθμός των γάμων που καταγράφηκαν στην Ιαπωνία πέρυσι έπεσε επίσης σε 525.490, με τον αριθμό αυτόν να αποτελεί ρεκόρ την μεταπολεμική περίοδο, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.

Το ποσοστό γονιμότητας στη χώρα, που είναι ο αναμενόμενος αριθμός γεννήσεων ανά γυναίκα, μειώθηκε επίσης στο 1,34, που είναι μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα