ΗΠΑ: Ξανά στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης οι τεχνολογικές εταιρείες

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 10:11
UPD:10:20
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, με εννέα Ρεπουμπλικάνους πολιτειακούς γενικούς εισαγγελείς για να συζητήσει μαζί τους της νομική αμνηστία που απολαμβάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες, μετά την κίνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης να γνωστοποιήσει μία νομική πρόταση, που έχει ως στόχο την τροποποίηση του αναφερόμενου νόμου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τους γενικούς εισαγγελείς των πολιτειών Αριζόνα, Αρκάνσας, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μιζούρι, Νότια Καρολίνα, Τέξας, Γιούτα και Δυτική Βιρτζίνια.

Επίσης χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο διερευνά την Google για το ενδεχόμενο της παραβίασης από μέρους της του νόμου κατά των μονοπωλίων, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με γραφεία γενικών εισαγγελέων σχετικά με προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, σε βάρος της Google, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό.

Θεωρείται συνηθισμένο για το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ζητάει την υποστήριξη των γενικών εισαγγελέων, όταν πρόκειται να προχωρήσει στη κατάθεση μηνύσεων σε μεγάλες υποθέσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα