Σεντένο: «Προσωρινές» οι επιπτώσεις του covid-19 στην ανάπτυξη της ευρωζώνης

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:38
UPD:18:18
REUTERS/ERIC VIDAL

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως ο νέος κοροναϊός θα έχει «προσωρινές» επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα της επιδημίας στην οικονομία, κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο Σεντένο εμφανίστηκε αισιόδοξος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε την κατάσταση. Περιμένουμε μια προσωρινή επίδραση».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τόνισε πως η επιδημία του κοροναϊού μπορεί να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αυτή την χρονιά, σημειώνοντας ωστόσο πως πιθανόν να ακολουθήσει μια ισχυρή και ταχεία ανάκαμψη.

«Μπορεί να υπάρξει μια μείωση που εξακολουθούμε να ελπίζουμε να είναι της τάξης 0,1-0,2%», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείουστο Παγκόσμιο Φόρουμ Γυναικών στο Ντουμπάι.

Η ίδια είπε ότι ο πλήρης αντίκτυπος από την εξάπλωση της νόσου, η οποία έχει ήδη προκαλέσει πάνω από 1.600 νεκρούς, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα περιοριστεί.

«Συμβουλεύω όλους να μη σπεύδουν σε πρόωρα συμπεράσματα. Υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα. Λειτουργούμε με βάση σενάρια, όχι ακόμη προβλέψεις, ρωτήστε με σε 10 ημέρες», τόνισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα