Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, κόντρα στην «αιμορραγία» της Ασίας

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 10:38
UPD:10:41
REUTERS/STAFF

Με θετικό πρόσημο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του Φεβρουαρίου, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να «αντιστέκονται» στο αιματοκύλισμα των ασιατικών αγορών και τη βουτιά των κινεζικών δεικτών πάνω από 8%. Δεν ισχύει το ίδιο για το Χρηματιστήριο Αθηνών, που άνοιξε με απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας και τον γενικό δείκτη λίγο πάνω από τις 900 μονάδες. Οι ανοδικές τάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη φαίνεται πως προσφέρουν στήριγμα στο Χ.Α., μαζεύοντας τις απώλειες. Ο τζίρος κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ανερχόταν στα 4 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,3%, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενώ οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών δέχονταν ισχυρές πιέσεις, λόγω ανησυχιών για απότομη μείωση της κινεζικής ζήτησης.

Εκτός από τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι αγορές στην Ευρώπη έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην επόμενη ημέρα μετά το Brexit και την έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε Στο Λονδίνο, στην πρώτη συνεδρίαση στη μετα-Brexit εποχή, ο FTSE 100 σημείωνε οριακή άνοδο 0,20%. Κέρδη και για τον CAC 40 του Παρισιού και μικρή ανάκαμψη για τον FTSE MIB του Μιλάνου. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα