48 ακίνητα μεγαλοοφειλετών «βγάζει στο σφυρί» η ΑΑΔΕ

Πάνω από 1,8 εκατ. πολίτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αναγκαστικών μέτρων
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 07:21
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών για χρέη προς τις εφορίες, αλλά και τις τράπεζες θα «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες οφειλέτες και δανειολήπτες, στο πλαίσιο των κινήσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί για «κυνήγι» των μεγαλοοφειλετών αλλά και δανειοληπτών που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Ειδικά όσον αφορά τους φορολογούμενος με χρέη προς τις εφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη δρομολογήσει 48 πλειστηριασμούς έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ βάζει πρώτους στο «στόχαστρο» τους οφειλέτες του Δημοσίου που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας σε έως 120 δόσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 1,8 εκατ. οφειλέτες αντιμετωπίζουν άμεσα την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο «κυνήγι» των οφειλετών μπαίνουν και τα στελέχη του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής, οι οποίοι αναζητούν ήδη τους οφειλέτες του Δημοσίου που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε δεν εξοφλούν, είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους. Επισημαίνεται δε ότι στις περιπτώσεις που τους εντοπίσουν προχωρούν άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρων, ξεκινώντας από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εν συνεχεία τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Με βάση εξάλλου το πρόγραμμα που έχει ήδη εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, στο «ηλεκτρονικό σφυρί» θα βγουν πρώτα 48 ακίνητα, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, τα οποία ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Με βάση το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ, σε πλειστηριασμό θα βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα τα εξής ακίνητα:

1. 20 Νοεμβρίου βγαίνουν στον πλειστηριασμό δύο διαμερίσματα 88 τ.μ. και 122 τ.μ. αντίστοιχα τα οποία βρίσκεται επί της οδού Φοίβης και Αγγ. Μεταξά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 555.000 ευρώ.

2. 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.

3. 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.

4. Αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων με δύο κατοικίες 268,58 και 245,67 τ.μ. με πισίνα βγαίνουν στον πλειστηριασμό και τα οποία βρίσκονται στην Αράχοβα, με τιμή πρώτης προσφοράς 930.000 ευρώ.

5. Τριώροφη οικοδομή 800 τ.μ. με υπόγεια πάρκινγκ 17 θέσεων και ισόγειο πάρκινγκ θέσεων εκπλειστηριάζεται στις 18 Δεκεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 2,65 εκατ. ευρώ.

Κόκκινα στεγαστικά

Αλλά και οι τράπεζες από την πλευρά τους σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους στο «ταμπλό» των πλειστηριασμών, με δεδομένο ότι η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ήδη ολοκληρώθηκε η 19η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ξεπέρασαν τους 31.000 οι χρήστες που ξεκίνησαν τη διαδικασία αίτησης και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα