Τι «τρέχει» με το Βitcoin τα Σαββατοκύριακα;

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 12:35
UPD:13:01
REUTERS/Dado Ruvic

Όσοι έχουν μπει στον επενδυτικό κόσμο των κρυπτονομισμάτων γνωρίζουν πολύ καλά ότι  οι συναλλαγές συνεχίζονται αδιάκοπα στις πλατφόρμες 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι διακυμάνσεις είναι συχνά μεγάλες, αλλά οι πιο έντονες τείνουν να έρχονται τα Σαββατοκύριακα, όπως παρατηρεί σε δημοσίευμά του το Bloomberg. 

Οι εξάρσεις στην δραστηριότητα από τον Μάιο έως σήμερα ευθύνονται σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, που επεξεργάστηκε στοιχεία της Bitstamp, για το 40% των εφετινών κερδών του Bitcoin, ενώ στο ιστορικό ρεκόρ των 19.666 δολαρίων το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε επίσης σκαρφαλώσει ένα Σάββατο του Δεκεμβρίου του 2017. Ωστόσο αρκετές από τις μεγαλύτερες «βουτιές» του έχουν έρθει επίσης Σάββατο ή Κυριακή, όπως έγινε πριν από μία εβδομάδα. 

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί συμβαίνει αυτό. Μία εξήγηση είναι ίσως ότι οι επενδυτές στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων περνούν τα Σαββατοκύριακα συζητώντας τις τελευταίες ειδήσεις, που επηρεάζουν, με φίλους ή άλλους επενδυτές Δυνατότητα να συμμετέχουν στις παραδοσιακές χρηματιστηριακές πλατφόρμες, που μένουν κλειστές, δεν έχουν εκείνες τις ημέρες και έτσι στρέφουν την προσοχή στον ψηφιακό κόσμο. 

Ακόμη ένας παράγοντας ενδεχομένως να είναι και το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή στις ΗΠΑ (CFTC) δημοσιεύει τις αναφορές της αργά το βράδυ της Παρασεκυής και εκεί οι επενδυτές ενημερώνονται για τις τελευταίες αλλαγές στις θέσεις long και short. 

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα