Στην Ιnvel o έλεγχος της Πανγαία- Νέος «πρωταθλητής» στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Εθνική Τράπεζα πούλησε το μερίδιό της έναντι 390 εκατ. ευρώ
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 16:46
UPD:19:41
nbgpangaea.gr

Στον έλεγχο της Invel Real Estate έχει περάσει πια η «Εθνική Πανγαία», μετά και την εξαγορά του μεριδίου που διατηρούσε η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για μια συναλλαγή- ορόσημο για την ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία και απογείωσε σήμερα τον τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Το ποσοστό 32.7% αποκτήθηκε από τηv Invel Real Estate BV (29.8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2.9%) έναντι συνολικού τιμήματος 390 εκατ. ευρώ, το οποίο και περνάει στα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας δίνοντας μία πολύτιμη «ένεση». Με την εξαγορά αυτή η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την Invel ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Invel Real Estate B.V. έλαβε επίσης κοινοπρακτικό τραπεζικό δανεισμό με Συντονιστή Διοργάνωσης  την Τράπεζα Πειραιώς και συμμετέχοντες την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής (EBRD), την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα. 

Ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Invel, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, έκανε λόγο για μία συναλλαγή «που σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορα ακινήτων και στην ελληνική οικονομία και που φέρνει την συμμετοχή μας στην “Πανγαία” στο 98.1%».

Σημείωσε δε πως «αυτή η επένδυση ορόσημο δεν θα είχε καταστεί δυνατή, χωρίς την υποστήριξη των επενδυτών μας, των φορέων χρηματοδότησης και των συμβούλων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Πειραιώς για τον καθοριστικό της ρόλο, καθώς και την EBRD για την στήριξη στην διάρκεια της διαδικασίας».

 Ευχαρίστησε ακόμη την Εθνική Τράπεζα που, όπως είπε, υπήρξε ένας εξαιρετικός εταίρος τα τελευταία 5 χρόνια βοηθώντας στην δημιουργια ενός πρωταθλητή στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και θέτοντας τις βάσεις ώστε να αποκτήσει η «Πανγαία» μια ηγετική θέση στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

 naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα