Αμερικανική Βουλή: Κοινοποίησε κλήτευση σε Deutsche Bank και άλλες τράπεζες για τους δεσμούς με Τραμπ

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 10:24
UPD:10:32
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Δύο επιτροπές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν κλητεύσει σειρά χρηματοπιστωτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και τη Deutsche Bank, για πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ. 

«Η πιθανή χρήση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος για παράνομους σκοπούς είναι μία πολύ σοβαρή ανησυχία. Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών εξετάζει αυτά τα θέματα, καθώς και την πιθανότητα εμπλοκής του προέδρου και συνεργατών του όσο πιο λεπτομερώς γίνεται» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαξίν Γουότερς. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, Άνταμ Σιφ, αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων έχει κοινοποιηθεί «φιλική κλήτευση» στην Deutsche Bank. 

Έγγραφα του 2018 αποκάλυπταν ότι ο Τραμπ έχει οφειλές τουλάχιστον 130 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank Trust Company Americas, μονάδα της γερμανικής τράπεζας. Αυτές αφορούν ακίνητα, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο Trump International Hotel. 

Η Deutsche Bank είχε κληθεί λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου να καταθέσει στοιχεία στις δύο Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, για τους δεσμούς της με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Ο Σιφ υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής η τράπεζα συνεργάζεται. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα