Αντίρροπες δυνάμεις στην αγορά πετρελαίου

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 06:20
UPD:06:49
REUTERS/Sergei Karpukhin

Σε τροχιά πτώσης, αν και μικρής, επιστρέφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, απομακρυνόμενες  έτσι ελαφρά από τα υψηλά δύο εβδομάδων στα οποία σκαρφάλωσαν το βράδυ της Τετάρτης. Οι επενδυτές έχουν να ζυγίσουν στοιχεία από τις ΗΠΑ για την προσφορά και τη ζήτηση, που λειτουργούν ως αντίρροπες δυνάμεις. 

Από τη μία τα αμερικανικά αποθέματα παρουσίασαν τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλη πτώση, γεγονός που αποκαλύπτει ότι η ζήτηση στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ακολουθεί την ανιούσα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας υπολογίζει ότι η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ ανήλθε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 9,88 εκατ. βαρελιών ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αργού της χώρας να μειωθούν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια. 

Σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έχει σκαρφαλώσει, όμως και η παραγωγή των ΗΠΑ, αυξημένη κατά περισσότερο από 30% την τελευταία διετία, γεγονός που συγκρατεί τις τιμές. 

Το πρωί της Πέμπτης η τιμή του μπρεντ υποχωρεί κατά 28 σεντ στα 76,46 δολάρια το βαρέλι, σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφει πτώση 6 σεντ στα 66,58 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα