Ευκλ. Τσακαλώτος: «Ενισχυμένη παρακολούθηση» μετά τον Αύγουστο

«Ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή»
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 15:45
UPD:18:57
REUTERS/HANDOUT

Το Εurogroup υπογράμμισε ότι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα έχει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης θα είναι πιθανώς πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες οι οποίες έχουν βγει από προγράμματα στήριξης, αναφορά η οποία ερμηνεύθηκε ως αλλοίωση του αφηγήματος της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στη Σόφια, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι εφόσον δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα.

Επεσήμανε, δε, ότι το Eurogroup συμφώνησε όλες οι αποφάσεις να ληφθούν στις 21 Ιουνίου. 

Για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή έως τις 21 Ιουνίου.

EURONEWS

Σε ό,τι αφορά την δ' αξιολόγηση, είπε πως συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία ως το Eurogroup του Μαΐου.

Για την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος στο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για ικανοποίηση των θεσμών και «πολλούς επαίνους».

Όπως πρόσθεσε, στο Eurogroup υπογραμμίστηκε ότι το μίγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται στο ελληνικό σχέδιο θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου περί ενισχυμένης παρακολούθησης προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι ο κ. Τσακαλώτος «γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου», σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου, την ανταπάντηση της Ν.Δ. και νέα ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα