Τέλη 2019 έτοιμα τα Αστέρια Γλυφάδας

Τελευταίες πινελιές στον σχεδιασμό του ξενοδοχειακού συγκροτήματος
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 09:39
UPD:09:39

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
tigoum@naftemporiki.gr
 
Στο τέλος του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία εκ νέου ένα από πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της Αττικής στο παράκτιο μέτωπο, τα Αστέρια Γλυφάδας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που «τρέχει» η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) και ειδικότερα η θυγατρική της Grivalia Hospitality.

Το διάστημα αυτό μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στον σχεδιασμό του ξενοδοχειακού συγκροτήματος για να προχωρήσει στη συνέχεια η επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας που θα το ανακατασκευάσει πλήρως, μετατρέποντάς το σε μια ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας περίπου 140 κλειδιών και με προδιαγραφές 6 συν αστέρων, υπό τη διαχείριση επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Θα αναβιώσουν επίσης υπηρεσίες εστίασης και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

80% της «Ναυσικά»

Η Grivalia ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 80% της εταιρείας «Ναυσικά» από τη θυγατρική της για τα τουριστικά ακίνητα, με βάση το προσύμφωνο που προηγήθηκε (το 20% διατηρεί η οικογένεια Παπαθεοχάρη). Το εν λόγω ακίνητο είναι ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με την εταιρεία «Ναυσικά» να έχει υπογράψει τη μακροχρόνια μίσθωσή του μέχρι τις 31.12.2081.

Γενικότερα, η Grivalia Hospitality, στην οποία η ΑΕΕΑΠ έχει το 25%, η Eurolife 25% και η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management το υπόλοιπο 50%, βρίσκεται σε περίοδο έντονης κινητικότητας. Με δεδομένες τις προσδοκίες για σημαντική ανάπτυξη του τουρισμού η εν λόγω εταιρεία εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε σημαντικά βήματα ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της.  

Στις υφιστάμενες αναπτύξεις της περιλαμβάνεται ακόμη το Όλυμπος Νάουσα στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει επίσης στο τέλος του 2019. Θα διαθέτει περίπου 68 κλειδιά, ενώ θα αναβιώσει το ιστορικό εστιατόριο στο ισόγειο και το υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο στο roof garden.

Στον Παναμά

Σε φάση κατασκευής έχει περάσει, στο μεταξύ, η ανάπτυξη της Grivalia Hospitality στον Παναμά, υπό την ονομασία Pearl Island Project, σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά το οποίο εξαγόρασε πέρσι από την Dolphin Capital. Η πρώτη φάση της ανάπτυξης είναι επένδυση ύψους 80 εκατ. δολ. ΗΠΑ και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020. Θα περιλαμβάνει πολυτελές τουριστικό θέρετρο, Ritz-Carlton Reserve - συμφωνία με τον όμιλο Marriott, καθώς και βίλες (αρχικά ένας μικρός αριθμός και στη συνέχεια μπορεί να φθάσουν και τις 100) σε μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες τοποθεσίες του νησιού.  

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα