Παραμένουν στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 19:45
UPD:20:20
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες.

Παραμένουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που θα αποτελέσουν την διαπραγματευτική ομάδα στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος, μετά από την εισήγηση των θεσμών, της κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

ΕΡΤ

«Η ιδέα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις τα τεχνικά ζητήματα. Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ανέφερε επίσης ότι κατά τις επαφές πριν από το Eurogroup, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διαπιστώθηκε πρόοδος.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες, ώστε όταν επιστρέψουν οι θεσμοί, να επιτευχθεί μία συμφωνία πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο, ώστε στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου «να προσθέσουμε και τις τελευταίες λεπτομέριες για όλο το πακέτο».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα