Κοινοπρακτικό δάνειο 225 εκατ. ευρώ για την Intralot

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 10:04
UPD:10:05
INTRALOT/Mirren Rosie

Την υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 225 εκατ. ευρώ, μέσω της θυγατρικής Intralot Finance UK Limited, ανακοίνωσε o Όμιλος Intralot.

Το δάνειο θα έχει τριετή διάρκεια, με δυνατότητα επέκτασης για δύο επιπλέον έτη, και αποβλέπει στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενης κοινοπρακτικής χρηματοδότησης, ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία λήγει τον Μάιο του 2017.

Διοργανώτριες τράπεζες είναι η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης, τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Nomura International και Société Générale.

Ο Γεώργιος Κολιαστάσης, οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Intralot, δήλωσε τα εξής: «Η αναχρηματοδότηση και αύξηση των πιστοδοτικών ορίων του κοινοπρακτικού δανείου της INTRALOT ολοκληρώνει ένα συνολικό πρόγραμμα διαχείρισης υποχρεώσεων του Ομίλου συνολικού ύψους 525 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016 με την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου.

»Χάρη στις στρατηγικές κινήσεις της Εταιρίας και την εμπιστοσύνη των κεφαλαιαγορών και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, πετύχαμε να βελτιώσουμε σημαντικά το μέσο κόστος κεφαλαίων μας, να μειώσουμε το συνολικό δανεισμό μας και να εξασφαλίσουμε αυξημένες γραμμές χρηματοδότησης.

»Η σημαντικά βελτιωμένη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου διασφαλίζει το περιβάλλον και τα εργαλεία για μελλοντικές μας επενδύσεις, ανάπτυξη προϊόντων και δημιουργία αξίας για τους μετόχους συνολικά».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ

Σχολιασμένα