Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 15:48
UPD:15:48
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Απαραίτητη προϋπόθεση, διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, είναι η διατήρηση της τιμής των καυσίμων στα τρέχοντα επίπεδα και ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση.

Όπως εξήγησε, στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία διερευνά τις δυνατότητες μειώσεων και στις «μονοπωλιακές χρεώσεις» - δηλαδή τις χρεώσεις για τα δίκτυα, το ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες πηγές) και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Ειδικά για τις τελευταίες, ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κόστους είναι η προώθηση των διασυνδέσεων των νησιών και εγκάλεσε τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου που δεν προχώρησαν στη λεγόμενη «μικρή» (μέσω Πελοποννήσου) διασύνδεση της Κρήτης, η οποία θα οδηγήσει, σε ορίζοντα τριετίας, σε μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης του νησιού κατά 50%.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε την επέκταση της προμήθειας φυσικού αερίου σε νέες περιοχές και ειδικότερα, σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα καθώς και σε Πάτρα, Βέροια, Ορεστιάδα, Άμφισσα, Λειβαδιά και Καρπενήσι.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα