Skip to main content

Huawei: Ένας έξυπνος ψηφιακός κόσμος με έξυπνη συνδεσιμότητα – Πρώτο έτος εμπορικής χρήσης του 5.5G

Νέα πορεία της Huawei στο MWC 2024 της Βαρκελώνης

Στην MWC (Mobile World Congress) 2024 της Βαρκελώνης, συμμετείχε η  Huawei, η οποία φιλοξένησε παρόχους με παγκόσμια παρουσία, εταίρους της βιομηχανίας και διαμορφωτές κοινής γνώμης προκειμένου να συζητήσει θέματα που άπτονται συνέργειας δικτύου-υπολογιστικού νέφους-Τεχνητής Νοημοσύνης, στην παρουσίαση του «Advance Intelligence».

Η Huawei στοχεύει στην προώθηση του έξυπνου ψηφιακού μετασχηματισμού σε διάφορους κλάδους, τη δημιουργία ένος ακμάζοντος οικοσύστηματος στον τομέα της βιομηχανίας, την επιτάχυνση του επιχειρηματικόυ κύκλου της διασυνδεσιμότητας και την βέλτιστη προετοιμασία για το επερχόμενο 5.5G.

Πλήρης σειρά προϊόντων 5.5G

Στο περίπτερο της Huawei, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν πώς θα είναι ένας έξυπνος ψηφιακός κόσμος με έξυπνη συνδεσιμότητα. Η Huawei στη MWC, παρουσίασε μια πλήρη σειρά προϊόντων 5.5G, F5.5G και Net5.5G και λύσεων για πολλαπλά σενάρια. Δεσμεύτηκε δε να συνεργαστεί με παρόχους με παγκόσμια παρουσία καθώς και συνεργάτες του κλάδου για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση στον μελλοντικό έξυπνο κόσμο.

Μέχρι το τέλος του 2023, περισσότερα από 300 εμπορικά δίκτυα 5G ήταν σε εμπορική λειτουργία παγκοσμίως, εξυπηρετώντας περισσότερους από 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες. Η ανάπτυξη του 5G είναι ήδη σε εξέλιξη, με τον ρυθμό ανάπτυξης των παγκόσμιων χρηστών 5G να είναι επτά φορές υψηλότερος από αυτόν των χρηστών 4G την ίδια περίοδο. Οι πάροχοι που χρησιμοποιούν λύσεις Huawei κατέλαβαν την πρώτη θέση όσον αφορά την εμπειρία δικτύου, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του 2023, σε βασικές πόλεις της Γερμανίας, Αυστρίας και Ολλανδίας.

Η Huawei έχει ήδη συνεργαστεί με παρόχους για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας και τις δοκιμές 5.5G σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Μέση Ανατολή έχει συναινέσει στην ανάπτυξη 5.5G, με τα έξι μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) να έχουν ολοκληρώσει δοκιμές δικτύου 5.5G 10 Gbps και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών όπως το RedCap και Passive IoT.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χονγκ Κονγκ όπου οι πάροχοι ολοκλήρωσαν τις δοκιμές δικτύων 5,5G 10 Gbps στη ζώνη C και το mmWave και άρχισαν να παρέχουν υπηρεσίες 5.5G FWA.

Στην Ευρώπη, οι πάροχοι της Φιλανδίας έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5.5G σε εμπορικά δίκτυα, επιτυγχάνοντας ταχύτητες μεγαλύτερες από 10 Gbps και δοκίμασαν επιτυχώς τεχνολογίες Passive IoT. Στη Γερμανία, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που εκπέμπουν στη ζώνη των 6 GHz έχουν επίσης επιτύχει ταχύτητες μετάδοσης 12 Gbps χρησιμοποιώντας τεχνικές mulit-carrier.

Η 5.5G αναμένεται να ξεκινήσει να αξιοποιείται εμπορικά το 2024 και η Huawei έχει επανεπιβεβαιώσει τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με παρόχους σε όλο τον κόσμο για να εξερευνήσει τις μελλοντικές χρήσεις του 5.5G. Η εταιρεία στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία δικτύων που είναι αποτελεσματικά, συνεργατικά, πράσινα, σταθερά και έξυπνα, ώστε οι πάροχοι να μπορούν να προσφέρουν κορυφαία εμπειρία στους χρήστες. Μια τέτοια βιομηχανική συνεργασία θα οδηγήσει ταχύτερα σε έναν ευφυή κόσμο.

Η Huawei κατά τη διάρκεια της MWC παρουσίασε νέες έξυπνες ψηφιακές λύσεις για 10 βιομηχανικούς κλάδους και μια σειρά κορυφαίων προϊόντων με θέμα «Κορυφαία υποδομή για την επιτάχυνση της βιομηχανικής νοημοσύνης». Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης για τον έξυπνο ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των κλάδων της βιομηχανίας.