Skip to main content

Το «απόλυτο χάος» στη Γάζα- Ο στρατός του Ισραήλ «προχωρά στα επόμενα στάδια του πολέμου»

EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

Το Ισραήλ «προχωρά στα επόμενα στάδια του πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, με τις χερσαίες δυνάμεις να παραμένουν στον παλαιστινιακό θύλακα από χθες βράδυ πραγματοποιώντας επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

«Εργαζόμαστε για στόχους που έχουμε θέσει: Τη διάλυση της Χαμάς, την ασφάλεια των συνόρων και την εθνική προσπάθεια επιστροφής των απαχθέντων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, δεσμευόμενος να σταλεί μέσα στην ημέρα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Στη διάρκεια των επιδρομών επλήγησαν 150 υπόγειες τοποθεσίες της Χαμάς και έπεσαν νεκροί δύο διοικητές της Χαμάς.

Αντιδράσεις για την σφοδρή επίθεση από τις οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων που ζητούν να συναντηθούν με την κυβέρνηση του Ισράηλ. «Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει ένα πράγμα – εάν η χερσαία επιχείρηση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των 229 απαχθέντων στη Γάζα».

Στο μεταξύ πανικός επικρατεί στη Γάζα που είναι πλήρως αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Στον θύλακα λόγω των βομβαρδισμών χθες το βράδυ- που ήταν οι σφοδρότεροι μέχρι σήμερα από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου- σημειώθηκε σχεδόν πλήρες μπλακάουτ στις επικοινωνίες, το διαδίκτυο και την ηλεκτροδότηση. «Είναι το απόλυτο χάος», σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στον θύλακα.

Για όλες τις νεότερες εξελίξεις ενημερώνεστε λεπτό προς λεπτό εδώ.