Skip to main content

Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής της Χαμάς που οργάνωσε την απόπειρα εισβολής με δύτες

REUTERS/Lisi Niesner

Η απόπειρα πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου- Η επιχείρηση είχε αποτύχει

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε, σε αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς της Ταξιαρχίας της Πόλης της Γάζας, Ρατέμπ Αμπού Σαχιμάν.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, σχεδίασε και διέταξε την απόπειρα διείσδυσης της Χαμάς μέσω θαλάσσης στις 24 Οκτωβρίου, η οποία απέτυχε.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε επίσης ότι είναι νεκρός ο αρχηγός των εναέριων δυνάμεων της Χαμάς Ισάμ Αμπου Ρούκμπεχ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), των συστημάτων εναέριας ανίχνευσης, των ανεμοπτέρων και της αεράμυνας της τρομοκρατικής ομάδας.

Στην ανακοίνωση του στρατού για την πορεία των επιχειρήσεών του στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε περίπου 150 υπόγειες τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς και ότι αρκετοί τρομοκράτες της ένοπλης ομάδας σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό ότι ορισμένοι δύτες μαχητές της Χαμάς επιχείρησαν να εισβάλουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης εξουδετερώθηκαν.

Από την πλευρά της, η Χαμάς ανέλαβε αργότερα την ευθύνη για την επίθεση από τη θάλασσα και υποστήριξε ότι τα μέλη της συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις αφού κατάφεραν να διεισδύσουν στη χώρα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό