Skip to main content

Οινοποιείο Αργυρίου: Οι αμπελώνας, τα κρασιά, ο ξενώνας και η οινογευσία στο Κελάρι

Η αγάπη του Νίκου Αργυρίου για το καλό κρασί και η γνώση του για την αγροτική παραγωγή δημιούργησαν τους πρώτους αμπελώνες το 1998.

Το οινοποιείο Αργυρίου δημιουργήθηκε  το 2002, σε συνέχεια των πρώτων αμπελώνων λίγα χρόνια πριν από τον Νίκο Αργυρίου. Τα πρώτα «παιδιά» του ο λευκός και ο ερυθρός «Έρωχος». Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στο οινοποιείο του Παρνασσού. Οι ετικέτες έχουν πολλαπλασιαστεί και ένας ξενώνας έχει προστεθεί στην εμπειρία που προσφέρει η οικογένεια Αργυρίου. Κάτι ωστόσο παραμένει σταθερό: Η αγάπη για το καλό κρασί!

​Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες

Σε μια έκταση 300 στρεμμάτων, στις θέσεις Μπάλος και Ανάμερο, εκεί που επικρατούν ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, η ομάδα Αργυρίου εφαρμόζει το μότο της «Φροντίζουμε την γη και επιστρέφουμε αυτό που παίρνουμε από τη φύση». Αυτό μεταφράζεται στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και σε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης, που εξασφαλίζει πως η παραγωγή σταφυλιών γίνεται με γνώμονα τον σεβασμό στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι διαδικασίες ως το τελικό προϊόν γίνονται χειρωνακτικά!

Διαβάστε περισσότερα