Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 14:20

Σέφκοβιτς: Σύντομα η λίστα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σύντομα θα οριστικοποιηθεί το 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ που θα πωληθεί, όπως ανάφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου, που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Σέφκοβιτς, η λύση βρίσκεται κοντά ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την DG Comp, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.

Του Κώστα Δεληγιάννη
kdel@naftemporiki.gr

Σύντομα θα οριστικοποιηθεί το 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ που θα πωληθεί, όπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου, που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σέφκοβιτς, η λύση βρίσκεται κοντά ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την DG Comp, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2020, αναφορικά με τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα και τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία θα μετασχηματισθούν σε πύλες εισόδου στην Ευρώπη του φυσικού αερίου που θα εξορύσσεται στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κοιτάσματα της συγκεκριμένης περιοχής ισοδυναμούν με μία δεύτερη Νορβηγία.