Skip to main content

Wall: Ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

REUTERS/Brendan McDermid

Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 2,6% καθώς ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίστηκε και σήμερα στον απόηχο των εντυπωσιακών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο Nasdaq, καθώς τα κέρδη της Nvidia επισκίασαν τις ανησυχίες ότι η Fed θα καθυστερήσει τις επιτοκιακές μειώσεις.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,7% ή 36,88 μονάδες στις 5.304,72 μονάδες, ανακάμπτοντας μετά από δύο ημέρες απωλειών, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 16.920,79 μονάδες με άνοδο 1,1% ή 184,76 μονάδων. Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 39.069,59 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο μόλις 0,03%, ενώ ο Nasdaq πρωταγωνίστησε με κέρδη 1,41%. Αντίθετα, ο Dow Jones παρουσίασε την πρώτη πτώση στη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων, της τάξης του 2,33%.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 2,6% καθώς ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίστηκε και σήμερα στον απόηχο των εντυπωσιακών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του αμερικανικού κολοσσού, που ώθησαν τη μετοχή του πάνω από τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά.

Ωστόσο, μετά από αρκετά ισχυρά μάκρο για την οικονομία και την αγορά εργασίας αυτή την εβδομάδα, η Goldman Sachs μετέθεσε τις προσδοκίες της για την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ το Σεπτέμβριο από τον Ιούλιο.

Οι επενδυτές προεξοφλούν τώρα μία πιθανότητα μικρότερη από 50% για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων CME. Ωστόσο, ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι οι καταναλωτές περιμένουν αύξηση των τιμών κατά 3,3% σε ετήσια βάση το επόμενο έτος, χαμηλότερα από το 3,5% στις αρχές του μηνός και αυτό έδωσε μία μικρή ανάσα στη Wall Street.

Αρκετά ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας ενισχύθηκαν σήμερα, η Advanced Micro Devices ενισχύθηκε 3,7%, όπως επίσης και η Intel με κέρδη 2,1%. Η μετοχή της Meta και της Netflix έκαναν ράλι 2,7% και 1,7% αντίστοιχα.