Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «buy» της HSBC και το -10% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Χρηματιστήριο Αθηνών/Intime News

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Buy από HSBC: Νέα τιμή – στόχο στα 6 ευρώ (από 4 ευρώ προηγουμένως) δίνει για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση «buy», μετά την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του ΤΧΣ. Σύμφωνα με τον αναλυτή, παρά το μέχρι στιγμής ράλι, η τράπεζα παραμένει φθηνή, με τον δείκτη λογιστικής αξίας P/BV για το 2024 να ανέρχεται στο 0,75x.

Στο +18%: Σε ιστορικά υψηλά συνεχίζει η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Χρηματιστήριο, η οποία πλέον προσεγγίζει τα 15,6 ευρώ για πρώτη φορά από το 2000. Από τις αρχές του έτους, δε, η συνολική μεταβολή ξεπερνά το +18%, με την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει το 1,6 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 17η πολυτιμότερη εισηγμένη στο ταμπλό.

Βουτιά 10%: Τέσσερις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς η αισθητή μείωση της κερδοφορίας του 2023 εξακολουθεί να «πληγώνει» την εισηγμένη. Το αποτέλεσμα είναι οι απώλειες στο προηγούμενο 4ήμερο να αγγίζουν το 10%, με τη μετοχή να αναδιπλώνεται από τα 2,25 στα 2,03 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, από τις αρχές του έτους κερδίζει σχεδόν 10%.

Η ώρα της ΕΤΕ: Η σειρά της Εθνικής Τράπεζας έφθασε, καθώς αύριο (12/3) ανακοινώνει τα οικονομικά μεγέθη του 2023, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τραπεζικών αποτελεσμάτων. Την ίδια ημέρα (12/3), μεγέθη για το τελευταίο 12μηνο δημοσιεύει και η Aegean, ενώ ο Titan ακολουθεί την επομένη (13/2).

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)