Skip to main content

Πτώση στη Wall πριν την ανακοίνωση των στοιχείων του πληθωρισμού

REUTERS/Brendan McDermid

Tα νέα στοιχεία έρχονται να ανακοινωθούν την ώρα που η αγορά προσπαθεί να συνεχίσει τα κέρδη που ώθησαν τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά

Με πτώση έκλεισαν οι μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αύριο Πέμπτη.

Ο Dow Jones υποχώρησε 23,39 μονάδες ή 0,06% καταγράφοντας απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και κλείνοντας στις 38.949,02 μονάδες. Ο S&P 500 υπαναχώρησε 0,17%, κλείνοντας στις 5.069,76 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,55% στις 15.947,74 μονάδες.

Η UnitedHealth απώλεσε περισσότερο από το 3% της αξίας της ασκώντας πτωτικές πιέσεις στον Dow. Οι Intel και Alphabet υποχώρησαν 1,7% και 1,8% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως το δείκτη για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες για το μήνα Ιανουάριο αύριο Πέμπτη, το δείκτη που παρακολουθεί στενά η Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία του πληθωρισμού. «Η αγορά είναι ιδιαίτερα νευρική εν αναμονή των αυριανών στοιχείων», σημειώνει ο Τζέι Χάτφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors.

Tα νέα στοιχεία έρχονται να ανακοινωθούν την ώρα που η αγορά προσπαθεί να συνεχίσει τα κέρδη που ώθησαν τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά. Αυτή την εβδομάδα ωστόσο, η αγορά έχασε ελαφρώς τη δυναμική της με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street να παρουσιάζουν πτώση για δεύτερη εβδομάδα στη διάρκεια των τελευταίων τριών.

Η πρόσφατη κάμψη, ειδικά για τον κλάδο τεχνολογίας, εγείρει ερωτηματικά για τη δυναμική του ράλι που πυροδοτήθηκε από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι βιώσιμος επειδή το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από την τεχνητή νοημοσύνη έχει να κάνει με το μάρκετινγκ και τον ενθουσιασμό για τεχνητή νοημοσύνη και όχι συγκεκριμένα έσοδα από το συγκεκριμένο κλάδο. Μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις της αγοράς έχουν συγκεκριμένα έσοδα από την φρενήτιδα για τεχνητή νοημοσύνη», αναφέρει ο Ντέιβιν Μπάχσεν της The Bahnsen Group.