Skip to main content

Wall: Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ο S&P 500 έχει σημειώσει 11 ρεκόρ. 

Με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, με στήριγμα τις χαμηλότερες ομολογιακές αποδόσεις, ενώ ανοδικά έκλεισαν και άλλοι δύο βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ο S&P 500 έχει σημειώσει 11 ρεκόρ.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,58%, κλείνοντας στις 5.029,73 μονάδες, με την άνοδο να καθοδηγείται κυρίως από τον κλάδο τραπεζών και ενέργειας. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,3% για να κλείσει στις 15.906,17 μονάδες, ενώ και ο Dow Jones έκλεισε στις 38.773,12 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 348,85 μονάδων ή 0,91% και αυξάνοντας ταχύτητα προς το τέλος της συνεδρίασης.

Η Tesla και η Meta Platforms ξεχώρισαν όσον αφορά στις επιδόσεις τους, με κέρδη 5% και 3% αντίστοιχα. Η μετοχή της Wells Fargo ενισχύθηκε 7%, καθώς έληξε μία ποινή που είχε επιβληθεί στην τράπεζα από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης, στο 4,24%.

Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της Φέντεραλ Ριζέρβ, δεδομένου ότι οι μέχρι τώρα δείκτες συνθέτουν μεικτή εικόνα. «Τα στοιχεία είναι περίπλοκα – συνθέτουν μία αντιφατική εικόνα. Γι΄αυτό και η αγορά θα παραμείνει νευρική όσο θα χωνεύει τα μάκρο και θα αναλύει κάθε νέο στοιχείο», αναφέρει η Τζίνα Μπόλβιν, πρόεδρος της Bolvin Wealth Management Group.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν 0,8% τον Ιανουάριο, πολύ περισσότερο από 0,3% που περίμεναν οι αναλυτές. Το γεγονός αυτό εγείρει κάποιες ανησυχίες για τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας υπό το βάρος του πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων, γι΄αυτό και αποκλιμακώθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις.

Σε επίπεδο επιχειρήσεων, η μετοχή της Cisco υποχώρησε 2% αφότου ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας και έδωσε εξασθενημένες προβλέψεις για την πορεία των πωλήσεών του. Με πτώση 6% και η μετοχή της Deere αφότου ο κατασκευαστής αγροτικού εξοπλισμού υποβάθμισε τις προβλέψεις του για ολόκληρη την οικονομική του χρήση.