Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο Titan στον MSCI (;) και η… φόρα του ΑΔΜΗΕ

REUTERS/Brendan McDermid

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

«Βλέπει» MSCI: Τιμή – στόχο στα 36 ευρώ δίνει στην Titan η Euroxx, η οποία διαπιστώνει μεγάλο discount σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες στο εξωτερικό. Το θετικό report του αναλυτή επέδρασε άμεσα στη μετοχή της εισηγμένης, η οποία χθες «έπιασε» τα 25 ευρώ για πρώτη φορά από το 2019. Στο 1,95 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση, με τις πιθανότητες εισόδου στον βασικό δείκτη του MSCI να αυξάνονται διαρκώς.

Εξαιρετικά φθηνή: «Φόρα» έχει αρχίσει να παίρνει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία έχει αισίως συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σήμερα στα 2,3 ευρώ και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, με την «κορυφή» των 2,5 ευρώ να αποτελεί τον επόμενο στόχο. Άλλωστε, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα, με τον δείκτη P/BV να ανέρχεται μόλις στο 0,3x.

Σημάδι ζωής: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 29 Νοεμβρίου πέτυχε χθες η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία ενισχύθηκε κατά 3,2% και έφθασε στα 15,5 ευρώ (υψηλό τριών εβδομάδων). Ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 200.000 τεμάχια, με τον τζίρο να υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ. Παρά την άνοδο, βέβαια, η φετινή μεταβολή παραμένει αρνητική (-2,3%), απέχοντας παρασάγγας από τα υψηλά των 21 ευρώ.

Εκτόξευση: Θετική ήταν η αντίδραση της αγοράς στις μετοχικές αλλαγές της Q&R, καθώς η μετοχή εκτοξεύθηκε κατά 8% στη χθεσινή συνεδρίαση και πλησίασε τις αντιστάσεις του 0,95 ευρώ -για πρώτη φορά από το 2007. Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος με 31,99% είναι πλέον η Σοφία Σωτηράκου Τριάντη, σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.