Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το περιθώριο για +60% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η επόμενη «πίστα» της Real

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Ράλι 60%: Συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς η Πειραιώς Χρηματιστηριακή θέτει τον πήχη στα 22,2 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να καθορίζεται στο +60% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα (14 ευρώ). Πριν λίγες ημέρες είχε προηγηθεί το report της Euroxx, η οποία τοποθετούσε την τιμή – στόχο στα 20,2 ευρώ. Σήμερα η αξία της εισηγμένης ανέρχεται στο 1,4 δισ. Εφόσον η μετοχή φθάσει στα 20 ευρώ, τότε αυτομάτως η κεφαλαιοποίηση θα εκτοξευθεί στα 2 δισ. ευρώ

Ξαφνικό +5: Με την καλύτερη συνεδρίαση από τις 24 Οκτωβρίου απαντά η μετοχή της ΕΛΑΣΤΡΟΝ στη φετινή καθοδική πορεία, καθώς χθες έκλεισε στο +5,4% και τα 2,73 ευρώ. Τα περιθώρια ανόδου, παρά την υποχώρηση της κερδοφορίας στο 2023, παραμένουν υψηλά, δεδομένου ότι ο δείκτης P/BV ανέρχεται μόλις στο 0,5x.

«Πουλά» ο τουρισμός: Το story του τουρισμού φαίνεται ότι «πουλά» ακόμη περισσότερο μετά την IPO του «Eλ. Βενιζέλος», με τη μετοχή της Aegean να επωφελείται και να φθάνει σε νέο υψηλό 5μήνου (12,4 ευρώ). Πλέον η απόσταση από τα επίπεδα ρεκόρ των 13,7 ευρώ είναι μικρότερη του 11%, με την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Ετοιμάζεται…: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών σκαρφαλώνει η μετοχή της Real Consulting στην ΕΝ.Α., η οποία δείχνει να ετοιμάζεται για την επόμενη… πίστα, δηλαδή αυτής της Κύριας Αγοράς. Με χρηματιστηριακή αξία 63 εκατ., η εταιρεία μετρά άνοδο της τάξης του 12% από τις αρχές του έτους, με τον ημερήσιο τζίρο να είναι αισθητά μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.