Skip to main content

Χρηματιστήριο: Γιατί η ΚΛ/ΓΙΑ Ναυπάκτου βλέπει τον τζίρο να εκτοξεύεται κατά 3.100%  

Διψήφια άνοδος για τη μετοχή στη σημερινή συνεδρίαση  

Ιδιαίτερα αυξημένο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, η μετοχή της οποίας από σήμερα διαθέτει ως ειδικό διαπραγματευτή την Optima Bank. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυξάνεται με διψήφιο ποσοστό, φθάνοντας έως το +13%, με αποτέλεσμα να κυμαίνεται στο 1,21 ευρώ για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.  

Ο τζίρος των συναλλαγών, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ξεπερνούσε τα 52.600 ευρώ, με 45.135 τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια. Πρόκειται για ένα μέγεθος, το οποίο αντιστοιχεί στο 3.100% (!) του μέσου ημερήσιου τζίρου (1.700 ευρώ).

Στόχος η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας

Η εντυπωσιακή μεταβολή, όπως προαναφέρθηκε, σχετίζεται άρρηκτα με την απόφαση της διοίκησης να ορίσει ως ειδικό διαπραγματευτή την Optima Bank, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει την πρόθεση της εταιρείας να ασχοληθεί με την χρηματιστηριακή της εικόνα.

Χρηματιστήριο: Μετρημένη… πτώση, χωρίς να χάνει την επαφή με τα υψηλά 10ετίας

Στόχος αυτής της κίνησης είναι, αναμφίβολα, η ενίσχυση της μειωμένης εμπορευσιμότητας και φυσικά, η βελτίωση της χρηματιστηριακής αποτίμησης, η οποία από το 2021 είναι εγκλωβισμένη στο στενό εύρος των 11 έως 15 εκατ. ευρώ.  

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου διευρύνεται κατά +4%, χωρίς μάλιστα να λαμβάνεται υπόψη η σημερινή συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει την καλύτερη από τον Ιούνιο του 2023. 

Προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης

Πάντως, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου παραμένουν προβληματικά, ως απόρροια της μειωμένης ζήτησης για νήματα, αλλά και του υψηλού ενεργειακού κόστους, το οποίο περιορίζει αισθητά το περιθώριο κέρδους.

Γιατί η ΕΥΑΘ του Αμανατίδη αντιμετωπίζει «λειψυδρία» στο Χρηματιστήριο

Παρότι τα έσοδα από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας αυξήθηκαν κατά 9% στο α’ εξάμηνο του 2023, σε επίπεδο Ομίλου ο κύκλος εργασιών έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 9,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι προ φόρων ζημιές να ανέλθουν σε 865 χιλ. ευρώ. Το θετικό είναι, πάντως, ότι τα ίδια κεφάλαια ξεπερνούν τα 9,3 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας κατά 0,94 φορές τις υποχρεώσεις του Ομίλου.

Η διοίκηση της οικογένειας Πολυχρόνου, η οποία ελέγχει το 76,8% των μετοχών της εισηγμένης, εκτιμά ότι το 2024 «υπόσχεται» καλύτερες ημέρες για την εταιρεία, αναμένοντας αισθητή ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης από τα μέσα του έτους.