Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το πρώτο «ξύπνημα» του ΟΤΕ και ο κατήφορος στην ΕΥΔΑΠ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Πρώτο «ξύπνημα»: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 30 Νοεμβρίου «πέτυχε» χθες η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία προσπαθεί να… ξυπνήσει από τον λήθαργο των τελευταίων έξι μηνών. Φυσικά, η ευρύτερη άνοδος του κλάδου στο εξωτερικό δύναται να βοηθήσει την εισηγμένη, η οποία απέχει τουλάχιστον 2,4 ευρώ από τα υψηλά του 2023 (15,7 ευρώ).

Κινητικότητα: Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στη μετοχή της Fourlis, η οποία με ένα ράλι στη χθεσινή συνεδρίαση «έσβησε» τις φετινές απώλειες και επέστρεψε άνω των 4 ευρώ. Η μετοχή από τον Σεπτέμβριο είναι εγκλωβισμένη σε επίπεδα κάτω των 4,5 ευρώ. Ωστόσο, η Eurobank δίνει τιμή – στόχο 5,4 ευρώ, «ποντάροντας» στη βελτίωση της κερδοφορίας. Την ίδια ώρα, στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος σταδιακά «χτίζει» θέση.

Ράλι 3μήνου: Το καλύτερο ράλι του τελευταίου τριμήνου πέτυχε η μετοχή της Lavipharm, η οποία εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο σημείο από το 2022. Κοντά στα 150 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της φαρμακευτικής, η οποία μετρά κέρδη άνω του 85% στο τελευταίο 12μηνο, χάρη στο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κατηφόρα…: Ολοένα και πιο μακριά από τα περσινά υψηλά των 7 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, η οποία πλέον κινείται κάτω των 6 ευρώ, με απώλειες -3% στο 2024 και -12% στο τελευταίο 12μηνο. Προς τα 600 εκατ. ευρώ υποχωρεί η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης, η οποία αδυνατεί να ανακόψει το πτωτικό σερί.