Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το διήμερο ράλι στην Jumbo και η σταθερη «απογοήτευση» της ΕΥΔΑΠ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Ράλι στο διήμερο: Κέρδη άνω του 4% καταγράφει η μετοχή της Jumbo στο τελευταίο διήμερο, με το έκτακτο μέρισμα του 0,60 ευρώ να δίνει νέα ώθηση στην εταιρεία του κ. Βακάκη. «Γύρισε» σε θετικό το πρόσημο από τις αρχές του 2024, με τον δείκτη P/E να ανέρχεται λίγο άνω του 12x. Κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία του Ομίλου.

Στα επίπεδα του ’08: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 «πετάει» η μετοχή της Q&R, η οποία συνεχίζει να δρέπει τα οφέλη από την πρόσφατη σύμβαση έργου Τεχνητής Νοημοσύνης με την ΚτΠ. Η εταιρεία πληροφορικής «τρέχει» ένα ράλι 44% στις 13 συνεδριάσεις του 2024 και πλέον όλοι αναμένουν μια εκτόξευση της κερδοφορίας σε επίπεδα, τα οποία θα δικαιολογούν την αποτίμηση των 24 εκατ. ευρώ.

Επιστροφή στα 6 ευρώ: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 29 Σεπτεμβρίου κατέγραψε την Πέμπτη η μετοχή της Entersoft, η οποία επέστρεψε στα 6 ευρώ. Η εισηγμένη, μ’ αυτόν τον τρόπο, προσέγγισε εκ νέου τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 6,7 ευρώ, ενώ «ψαλίδισε» κάπως τις συνολικές απώλειες από τις αρχές του έτους. Κοντά στα 200 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Σταθερή πτώση: Αρκετά μακριά από τα υψηλά 10ετίας των 9 ευρώ, τα οποία είχαν σημειωθεί προ-τριετίας, εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει πλέον απολέσει και τα 6 ευρώ. Απώλειες 2% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ το εν λόγω ποσοστό ανεβαίνει στο 12% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, υποαποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.