Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο υψηλός τζίρος στην Εθνική και το «ντεφορμάρισμα» της Fourlis

EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Υψηλό ενδιαφέρον: Πακέτα αξίας άνω των 6 εκατ. πέρασαν χθες στην Εθνική, της οποίας ο τζίρος ξεπέρασε τα 24 εκατ. Ένα ποσό αισθητά υψηλότερο σε σχέση με τον καθιερωμένο μέσο όρο (16 εκατ.). Το ενδιαφέρον για την τράπεζα παραμένει ισχυρό, με αποτέλεσμα το ταμπλό να γράφει +9% μέσα στο 2024 και τη μετοχή να βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 7 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται και η διάθεση του εναπομείναντος 18% από το ΤΧΣ.

Εξαήμερο πτώσης: Έξι συνεχόμενες καθοδικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Fourlis, η οποία δυσκολεύεται να ξεκολλήσει από την περιοχή των 4 ευρώ. Έτσι, πλέον απέχει ένα ολόκληρο ευρώ σε σχέση με τα υψηλά 4ετίας, μένοντας σχεδόν αμετάβλητη μέσα στο 2024.

Ράλι 10%: Ράλι 10% «έτρεξε» χθες η μετοχή της Κλουκίνας – Λάππας, βάζοντας ένα φρένο στο πολυήμερο καθοδικό σερί και πετυχαίνοντας μόλις τη δεύτερη άνοδο στις 12 συνεδριάσεις του 2024. Περίπου 0,2 ευρώ η απόσταση από τα υψηλά 14ετίας του 1,7 ευρώ. Μην ξεχνάμε ότι μέσα στο έτος αναμένεται να ολοκληρωθεί και η απορρόφηση από την Intracom Properties.

Δωρεάν μετοχές: Τη δωρεάν διάθεση έως και 400.000 ιδίων μετοχών αποφάσισε η διοίκηση της Ideal, με στόχο την επιβράβευση όσων έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των εταιρικών στόχων. Οι μετοχές θα διατεθούν σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος θα αφορά τους στόχους του 2022 και του α’ εξαμήνου του 2023. Ο δεύτερος την επίτευξη των στόχων του β’ εξαμήνου του 2023 και ο τρίτος την επίτευξη των στόχων του 2024.