Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδοτερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Περιθώριο 30%: Υψηλές «πτήσεις» περιμένει από την Aegean η Euroxx, η οποία αναθεωρεί την τιμή – στόχο στα 15,4 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 30%. Οι ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού και η ικανοποιητική μερισματική απόδοση (4%) αποτελούν τους βασικούς καταλύτες. Πάντως, από τον Νοέμβριο, η μετοχή παρουσιάζει μια εμφανή αδυναμία υπέρβασης των 11 ευρώ, η οποία σχετίζεται κυρίως με τη συντήρηση των κινητήρων P&W.

Διόρθωση: Την 4η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση συμπλήρωσε η Intrakat, η οποία την Παρασκευή αναδιπλώθηκε στα 4,6 ευρώ. Άνω του 6% η διόρθωση από τα υψηλά 14ετίας των 4,99 ευρώ, τα οποία είχαν σημειωθεί στις 8/1. Δικαιολογημένη η υποχώρηση της εισηγμένης, η οποία «τρέχει» ράλι άνω του 24% μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες.

Πολωνία: Το περαιτέρω άνοιγμα στην αγορά ειδών οικιακής χρήσης της Πολωνίας επιβεβαίωσε η Sarantis, η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Stella Pack, ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος της Sarantis στην Πολωνία ανήλθε σε 55 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2023, με τα λειτουργικά κέρδη να διπλασιάζονται και να φθάνουν τα 3,2 εκατ. ευρώ. Στόχος της εξαγοράς είναι η βελτίωση των παραπάνω μεγεθών.

Τζίρος 20 εκατ.: Τον τζίρο των υπόλοιπων τριών τραπεζών έκανε την Παρασκευή (12/1) η Εθνική Τράπεζα, η οποία διακίνησε τεμάχια συνολικής αξίας 20,3 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και ενός πακέτου 554.677 μετοχών). Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή έμεινε σταθερή στα 6,9 ευρώ και το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015.