Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

ΕUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ράλι στην Πλαστικά Θράκης, νέα τιμή - στόχος για ΑΒΑΞ, πρώτο μέρισμα του 2024, 2η θέση για την ΕΤΕ

Ράλι ελέω Covid: Διαδοχικά ράλι καταγράφει από τις αρχές της εβδομάδας η μετοχή της Πλαστικά Θράκης. Το αποτέλεσμα; Η αξία της εισηγμένης έχει επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, αγγίζοντας τα 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές, η έξαρση του κορωνοϊού ανεβάζει ξανά τη ζήτηση για μάσκες κι άλλα προϊόντα Covid, κάτι το οποίο ευνοεί τα οικονομικά μεγέθη.

Περιθώρια ανόδου: Περιθώριο ανόδου της τάξης του 87% δίνει για τη μετοχή της ΑΒΑΞ η Edison, η οποία τοποθετεί τον πήχη για την κατασκευαστική εταιρεία στα 3,20 ευρώ έναντι της τρέχουσας τιμής του 1,7 ευρώ. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο αισιόδοξο report, καθώς είχε προηγηθεί και η τιμή – στόχος των 2,79 ευρώ από την Optima Bank.

Πρώτο μέρισμα: Σήμερα θα λάβει χώρα η πρώτη αποκοπή μερίσματος για το 2024, με τη HelleniQ Energy να μοιράζει το ποσό των 91,6 εκατ. ευρώ (0,30 ευρώ/μετοχή). Πρόκειται για προμέρισμα από τα οικονομικά κέρδη του 2023. Πάντως, στο ταμπλό η μετοχή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες συγκινήσεις, εμφανίζοντας επουσιώδεις μεταβολές μέσα στο 2024.

2η θέση: Στο υψηλότερο επίπεδο από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση του 2015 βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία «φλερτάρει» με τα 6,8 ευρώ. «Τρέχοντας» με ρυθμό 8% από τις αρχές του έτους, η τράπεζα διαθέτει πλέον αξία 6,21 δισ. ευρώ, αναρριχόμενη στη 2η θέση του πίνακα των πολυτιμότερων εισηγμένων.