Skip to main content

Χρηματιστήριο: Με πατημένο το πόδι στο γκάζι η Intralot

Δυναμικό ξεκίνημα στο 2024 εν όψει και της έκδοσης του εταιρικού ομολόγου

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, αναφέρει η λαϊκή ρήση. Κι αυτό ισχύει στον απόλυτο βαθμό για τη μετοχή της Intralot, η οποία πραγματοποιεί ισχυρό ράλι στην πρώτη συνεδρίαση του 2024, ωθούμενη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται δυναμικά κατά τουλάχιστον 4% και αναρριχάται στο 1,10 ευρώ, το οποίο αποτελεί το καλύτερο επίπεδο των τελευταίων 5,5 ετών.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από υψηλό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 854.000 τεμάχια, συνολικής αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο νούμερο ήδη αντιστοιχεί στο 233% του μέσου ημερήσιου τζίρου.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 12.00, «πέρασε» ένα πακέτο στην τιμή του 1,234 ευρώ, συνολικής αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό τζίρο στα 2,7 εκατ. eυρώ.

Έρχεται η έκδοση ομολόγου

Το σημερινό «άλμα» συνιστά απόρροια του πολλά υποσχόμενου «story» της εταιρείας, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου επέστρεψε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τον πολυετή «εγκλωβισμό» στην Επιτήρηση.

Όλα ξεκίνησαν με την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 135 εκατ. ευρώ, η οποία αποτέλεσε το διαβατήριο για την επάνοδο της Intralot στα ραντάρ της επενδυτικής κοινότητας.

Το hot-story της μετοχής αναμένεται να συνεχιστεί και στις αρχές του 2024, καθώς η διοίκηση σχεδιάζει τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου την έκδοση εταιρικού ομολόγου, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Έχει, δε, προηγηθεί και η συμφωνία για τη σύναψη κοινοπρακτικού τραπεζικού δανείου, ύψους 100 εκατ. ευρώ. Μέσω της συγκεκριμένης ρευστότητας (230 εκατ. ευρώ), η διοίκηση της Intralot σχεδιάζει να αποπληρώσει το ακριβό ομόλογο, το οποίο λήγει εντός του 2024.

Ράλι 90%

Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τα σενάρια εισόδου -έστω και σε μεταγενέστερο επίπεδο- της αμερικανικής θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μπορούν εύκολα να ερμηνεύσουν το ράλι της Intralot στο ελληνικό ταμπλό.

Μέσα στο 2023 η μετοχή της εταιρείας «έτρεξε» με ρυθμό σχεδόν 90%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της εταιρεία να υπερβαίνει πλέον τα 650 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο του 2023, η Intralot ανακοίνωσε κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), ύψους 101 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2022.

Βασικός μέτοχος της Intralot είναι η Standard General με ποσοστό 26,8%, ενώ ακολουθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με 20,5% και η Intracom Holdings με 7,1%.