Skip to main content

Χρηματιστήριο: Γιατί η Intrakat έκλεισε σε υψηλά 14ετίας

Intrakat

Το φετινό ράλι της μετοχής αγγίζει το +150%

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2010 εκτοξεύθηκε η μετοχή της Intrakat στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στο φετινό ράλι, το οποίο αισίως βρίσκεται στο +150%.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος της κατασκευαστικής εταιρείας έκλεισε με ημερήσια κέρδη +4,29% και έφθασε στα 3,645 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων σχεδόν 14 ετών.

Το ανοδικό ξέσπασμα συνοδεύτηκε από αξιοσημείωτο τζίρο, καθώς διακινήθηκαν 391.306 τεμάχια συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ επιπρόσθετα «πέρασαν» και διαδοχικά πακέτα αξίας 1,35 εκατ. ευρώ.

Το σημερινό ράλι, σύμφωνα με τους αναλυτές, σχετίζεται με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Αλέξανδρου Εξάρχου, ο οποίος μεταξύ άλλων προανήγγειλε νέα επενδυτική κίνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για κάποια νέα εξαγορά ή συγχώνευση.

Παράλληλα, ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου στη Ρουμανία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2024.

Κι όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την επίσημη ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, η οποία καθιστά τον Όμιλο INTRAKAT τον Νο.2 «παίχτη» της ελληνικής κατασκευαστικής σκηνής.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η κεφαλαιοποίηση της Intrakat ήδη βρίσκεται στα 585 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας το ψυχολογικό όριο των 600 εκατ. ευρώ. Το ράλι της μετοχής, δε, από τις αρχές του 2023, αθροίζεται στο άκρως εντυπωσιακό 150%.

Υπενθυμίζεται ότι το ανεκτέλεστο έργων του Ομίλου υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ, προσμετρώντας και το χαρτοφυλάκιο της ΑΚΤΩΡ.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε δυναμικά κατά 45% και έφθασε στα 149 εκατ. ευρώ, με το καθαρό αποτέλεσμα να επιστρέφει σε κέρδη 17,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 18,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.