Skip to main content

Χρηματιστήριο: Αναπτερώνεται το ηθικό των επενδυτών – Ο Σπ. Κυρίτσης στο Naftemporiki TV

O Σπύρος Κυρίτσης, πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Xρηματιστηρίου Αθηνών, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Κυρίτσης, φιλοξενήθηκε σήμερα (11.07.2023) στην εκπομπή 120’ MARKETS του Naftemporiki TV με τον Ανέστη Ντόκα και ανέφερε τα εξής:

  • «Οι τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή τη ΔΕΗ η οποία εξαγόρασε την Κωτσόβολος και την ENEL Ρουμανίας, έχουν αναπτερώσει το ηθικό των επενδυτών. Αυτό είναι ένα θετικό γεγονός για την αγορά μας».
  • «Έχουν γίνει πολλά πράγματα τα τελευταία 4 χρόνια για αυτό βλέπετε και τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων που είναι θετικές, όμως είναι σημαντικό να αυξηθούν και οι μισθοί στην Ελλάδα, γιατί το ύψος των μισθών είναι πάρα πολύ χαμηλό. Δεν ταιριάζει και δεν αρμόζει στον Έλληνα και στην ελληνική οικονομία».
  • «Υπάρχει μεγάλο θέμα στη στελέχωση δυναμικού σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Αν δούμε ότι η ελληνική οικονομία εξελίσσεται και μεταλλάσσεται σε μια ανταγωνιστική οικονομία με κανόνες και αρχές, νομίζω ότι θα τραβήξουμε πίσω τους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, που είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. Καλά είναι τα νούμερα, καλές είναι οι προσπάθειες και όλα αυτά που συζητάμε ως προς τη βελτίωση των μεγεθών, αλλά πίσω από όλα αυτά υπάρχει ο άνθρωπος, χωρίς τους ανθρώπους όλα αυτά έχουν πολύ μικρό ορίζοντα».
  • «Το 2023 εξελίχθηκε σε μια καλή χρονιά για το ελληνικό Χρηματιστήριο. Βέβαια, ο κλάδος των χρηματιστηριακών εταιρειών, έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της ύφεσης, λόγω των αλλαγών και λόγω του βαρύ θεσμικού πλαισίου. Ο αριθμός των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών δεν είναι πάνω από 25-27 συνολικά και απασχολούν περίπου 20-25 άτομα η κάθε μια και δεν έχει καμία σχέση με την παλιά καλή εποχή».
  • «Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από την ανανέωση του χρηματιστηριακού ταμπλό, περίμενα ότι θα είχαμε πολύ περισσότερες εταιρείες. Υπάρχει πλούτος μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αγορά και θα πρέπει αυτές οι εταιρείες να αρχίσουν να βλέπουν πιο ουσιαστικά το ελληνικό χρηματιστήριο».